Søntips og trening

Får du nok søvn?

Får du nok søvn?

Vi gir deg 8 tips for gode søvnrutiner. Kombinert med en god seng henter du overskudd til både trenging og hverdagens utfordringer  

 

Sover du dårlig og samtidig føler at f.eks trening ikke fungerer, så er det akkurat det det er. Du sover for lite.

Her er 8 tips for å øke søvnkvaliteten og få mest mulig ut av en variert hverdag med overskudd til trenging. Det ser nemlig ut til å være en sammenheng mellom dårligere søvn og økt risiko for skader. 


Tips 1: Døgnrytmen. Gjør du det klart at du er i dagens lys og skrur av litt om kvelden? Det å få dagslys i løpet av dagen, spesielt i første halvdel av dagen, hjelper oss med å sette døgnrytmen vår.


Tips 2: Hopp over skjermer før du legger deg. Et klipp på YouTube kan vekke følelser som gjør at du ikke lenger føler deg trøtt.


Tips 3: Rutiner. Hvilke rutiner har du på kvelden? Rutiner er alltid bra for da vet kroppen at det er på tide å sove og forbereder seg på dette.


Tips 4: Tar du deg tid til å sove? Alle må kunne "spise" opp dagtid men aldri nedprioriter søvnen - den er for viktig til å bli prioritert bort


Det sies ofte at god søvn øker anabolismen – altså at det gagner cellenes struktur. Men det regulerer også hormonene i kroppen og du tåler mer stress når du er uthvilt. 

 

Tips 5 Tenke-loopen: Ved leggetid er det vanlig å tenke på vanskelige ting og bekymringer og da kobles sengen lett til negative følelser, noe som motvirker avslapping. Gå da heller opp til et annet rom og jobb med tankene, skriv ned angsten og utvikler avspenningsøvelser. Sengen skal være et fint og positivt sted.


Tips 6: Finn balansen  Har du tenkt på at søvn ikke bare påvirker treningsytelsen din, men at trening også påvirker søvnkvaliteten din? Det hele passer sammen!


Tips 7 Planlegg tiden din: Trener du sent på kvelden, rekker ikke kroppstemperaturen å synke før leggetid og vi sover ofte dårligere dersom kroppstemperaturen er for høy. Tren gjerne 2-3 timer før leggetid.


Tips 8: Kaffe påvirker adenosin i hjernen, som ved langvarig inntak kan påvirke søvnen negativt og du blir mer våken i stedet for å bli sliten.

Leser neste

Kontinentalseng | dobbeltseng

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Kvalitet

Vi bruker etiske produksjonsprosesser og
bærekraftig produserte, Oeko-Tex®-sertifiserte materialer.

Vi henter din gamle seng!

Det å bli kvitt din gamle seng kan være et strev. Her er løsningen: for 800 kroner tar vi med din gamle seng når vi leverer den nye – enklere kan det ikke bli!

Svanemerket

Våre senger er svanemerket og produsert uten giftige materialer. Sunt for deg og dine men også for miljøet.

Tips en venn!

Verv en venn og begge får 25% rabatt ved neste kjøp.

Gjelder ikke produkter som er på kampanje.

100%

Etiske og bærekraftige produksjonsprosesser. Alle materialene vi bruker er nøye utvalgt og kommer fra etisk, sosialt og miljømessig ansvarlige europeiske leverandører.