Søntips og trening

Hvordan velge riktig seng

Kontinentalseng | dobbeltseng

Hva skal jeg se etter når jeg velger kontinentalseng | dobbeltseng?

Ved kjøp av ny kontinentalseng bør du gå etter denne sjekklisten. Den vil sikre at du tar en kvalifisert beslutning.

  • Størrelsen på seng
  • Den overordnede kvaliteten på de tre madrassene
  • Valg av rammemadrass
  • Fjærvalg og hardhet fjærmadrassen
  • Kvalitet på overmadrassen

 

Sengens størrelse

Størrelse på seng har ofte en avgjørende betydning for søvnkomforten. Det er nemlig veldig individuelt hvor mye plass vi har bruk for når vi sover. Noen klarer seg med en smal seng mens andre trenger mer plass for å snu og vende på seg gjennom natten.

Om man sover alene, velger man kanskje 90x200 eller 120x200 men da er det ofte man velger en rammemadrass med en god overmadrass.

Ofte ser de som skal velge en kontinentalseng på senger i størrelse 160x200, 180x200 eller enda større som også finnes i sortimentet.

Det gir mye mer plass i sengen til hver av personene slik at man ungår å vekke hverandre. En bredere seng gjør sengen mindre følsom for partners bevegelser – som letter vil forplante seg i en mindre seng.

 

Tenk på høyden under valg av størrelse

Desto nærmere man kommer 2 meter, som er standard lengde på kontinentalseng, jo dårligere er sengen  i stand til å støtte kroppen under søvnen. Føler du at en seng virker litt kort vil det også påvirke søvnopplevelsen gjennom natten.

Et tips er at sengen bør være ca. 10cm. lenger enn den lengst personen som ligger i kontinentalsengen. Med andre ord, er en person over 190cm. bør man overveie å kjøpe en kontinentalseng med ekstra lengde. Hos oss finner du kontinentalseng 160 x210 eller 180x210 om det ønskelig.

 

Valg av rammemadrass

Rammemadrassen utgjør grunnlaget for hele sengen, det kommer med pocketfjærer med samme fasthet på begge sider og er ment for å gi en god og solid støtte i bunnen og til fjærmadrassen som skal ligge over.

Det er mange tilbydere som «jukser» med dette for å spare på kostnadene og de aller billigste sengene i markedet er ofte senger uten dette fjærlaget – noe som igjen påvirker kvalitet på seng og soveopplevelsen.

 

Fjærmadrassen

Denne madrassen gir deg mulighet til å gjøre tilpasninger til akkurat din kropp og individuelle behov.

De to innleggene med pocketfjærer kan velges fritt og man gjør dette i nettbutikken, de ligger i samme trekk som er avtagbart slik at det kan tas av og vaskes ved behov.

Skulle du finne ut at du har valgt for hard eller for myk pocketfjær innlegg så er ikke det noe problem, vi sender et nytt innlegg ed justert hardhet hjem til deg UTEN kostnad slik at du kan bytte hjemme.

Når det er sagt er det alltid lurt å gi kroppen 2/3 uker for å kunne vende seg til en ny madrass.

 

Overmadrass

En god overmadrass er viktig for en god nattesøvn. Overmadrassen gir optimal komfort og et sunnere miljø i sengen og har du en tendens til å ha det varmt kan den rette overmadrassen hjelpe deg til å regulere temperaturen slik at du ikke våkner opp svett og føler ubehag.

Vi anbefaler alltid at du velger en overmadrass til sengen din - av flere årsaker. De mest åpenlyse er at en overmadrass forbedrer komforten, støtten og dermed søvnen din som en helhet. Utover det vil en overmadrass alltid forlenge levetiden på sengen din, da dette laget vil være sengens øverste madrass lag. Du vil derfor være i kontakt med overmadrassen hver gang du bruker sengen og denne vil bli utsatt for all slitasjen. Det er billigere å skifte ut en overmadrass fremfor selve sengen. Derfor er det alltid å foretrekke å benytte seg av en overmadrass. Bruker du i tillegg en madrassbeskytter på toppen vil også overmadrassen få økt levetid.

Leser neste

Får du nok søvn?
Svanemerket søvn fra Fablia

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Kvalitet

Vi bruker etiske produksjonsprosesser og
bærekraftig produserte, Oeko-Tex®-sertifiserte materialer.

Vi henter din gamle seng!

Det å bli kvitt din gamle seng kan være et strev. Her er løsningen: for 800 kroner tar vi med din gamle seng når vi leverer den nye – enklere kan det ikke bli!

Svanemerket

Våre senger er svanemerket og produsert uten giftige materialer. Sunt for deg og dine men også for miljøet.

Tips en venn!

Verv en venn og begge får 25% rabatt ved neste kjøp.

Gjelder ikke produkter som er på kampanje.

100%

Etiske og bærekraftige produksjonsprosesser. Alle materialene vi bruker er nøye utvalgt og kommer fra etisk, sosialt og miljømessig ansvarlige europeiske leverandører.